Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zlepiony filet.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nigdy więcej...nudnej piersi z kurczaka.

Zlepiony filet.

Składniki:

Zlepiony filet.

 

Sposób przygotowania:

Zlepiony filet.
Obraną z tłuszczu i błon pierś, przecinamy na pól i rozbijamy. Delikatnie oba płaty stroną od środka obsypujemy przyprawami. N atak doprawiony płat kładziemy plasterek sera, na niego plasterek pomidora, przykrywamy serem i całość zakrywamy drugim płatem. Tak zapakowane sztuki maczamy w jajku i bułce tartej ..lekko dociskamy aby się dobrze sklepiło za pomocą jajka które wniknęło do środka. Smażymy na wolnym ogniu, podajemy gorące kiedy serek się jeszcze rozpływa.