Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

złociste żeberka miodowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

rewelacyjne, delikatne żeberka

złociste żeberka miodowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

złociste żeberka miodowe

 

 

Sposób przygotowania:

złociste żeberka miodowe
24h przed pieczeniem robimy marynate. Do naczynia zaroodpornego wlewamy ok pół szklanki oleju i 4 łyżki płynnego miodu, dajemy ok łyzeczki soli, troche świeżomielonego pieprzu, slodka papryke, zgnieciony czosnek (ok 6 ząbków) oraz troche rozgniecionego w dloniach majeranku. Mieszamy i wkladamy do tego poporcjowane żeberka. W lodowce powinny stac przez calą dobe. Pieczemy w marynacie przez ok 1,5h, 20 minut przed koncem mozna polac jeszcze miodem.
złociste żeberka miodowe
żeberka podczas marynowania w miodzie
złociste żeberka miodowe
żeberka maja lekko słodkawy posmak