paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Zmielone rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na proste kotleciki zarówno do ziemniaków jak i do pieczywa

Zmielone rybne

Składniki:

Zmielone rybne

 

 

Sposób przygotowania:

Zmielone rybne
Ryby płuczemy i dokładnie filetujemy. Potrzebujemy około 0,5 kg filetów. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Bułkę namaczamy w mleku po czym wyciskamy. Za pomocą maszynki mielimy rybę, cebulę z czosnkiem i bułkę. Do zmielonych składników dodajemy jajka i całość bardzo dokładnie mieszamy. Doprawiamy płaską łyżeczką majeranku oraz tymianku. Dosalamy i dopieprzamy do smaku. Wyrabiały całość przez chwilę. Z gotowego farszu formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto

Tagi:

jajko tarta jajka