Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Żołądki Drobiowe / Gulasz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczny gulasz z żołądków drobiowych - smakuje z ziemniakami lub chlebem - na obiad i kolację.

Żołądki Drobiowe / Gulasz Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żołądki Drobiowe / Gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądki Drobiowe / Gulasz
► Żołądki oczyścić z błon i zyłek, umyć, pokroić w paski i zagotować, po zagotowaniu odcedzić. ► Ponownie zagotować z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim. ► Cebulę pokroić w cwiercplastry i zeszklić na maśle, dodać do żołądków i dusić na wolnym ogniu, następnie dodać pomidory, resztę przypraw i dalej dusić do miękkości. ► Pod koniec duszenia zagęścić sos mąką, zagotować i doprawić przyprawami.
Żołądki Drobiowe / Gulasz
Gulasz z żołądków smakuje również dobrze z chlebem na kolacje.
Żołądki Drobiowe / Gulasz
Żołądki pokroić w paski i zagotować - po zagotowaniu odcedzić.
Żołądki Drobiowe / Gulasz
Żołądki oczyścić z błon i zyłek - umyć - ręcznikiem papierowym osuszyć.