Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zraziki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zraziki wieprzowe ze schabu z marynowanymi pieczarkami.

Zraziki z pieczarkami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zraziki z pieczarkami.

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 8 pieczarek marynowanych z ziołami
  • 1/4 cebuli
  • 4 plastry sera Rouge
  • olej do smażenia
  • 2 kostki mięsne
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • przyprawa grill klasyczny - wg uznania

Sposób przygotowania:

Zraziki z pieczarkami.
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa rozsmarować trochę chrzanu, położyć po 2 przekrojone na pół pieczarki,trochę cebuli i po plasterku sera. Płaty mięsa zwinąć w roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki posypać przyprawą do grilla i zrumienić mocno na oleju.Do roladek na patelni dodać kostki mięsne, wlać wodę (ok. 1 szklankę) i dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut. W szklance zimnej wody rozmieszać mąkę i zagęścić nią sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku solą.
Zraziki z pieczarkami.
Rozbite tłuczkiem plastry schabu oprószone solą i pieprzem.
Zraziki z pieczarkami.
Plastry schabu posmarowane tartym chrzanem.
Zraziki z pieczarkami.
Pieczarki cebula i ser ułożone na mięsie.
Zraziki z pieczarkami.
Nadziane mięso zwinięte w ruloniki i mocno zrumienione na oleju.