zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zrolowane schabiki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

schabowe roladki .........

Zrolowane schabiki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zrolowane schabiki

 

Sposób przygotowania:

Zrolowane schabiki
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy z nich posolić i popieprzyć. Oczyszczone pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą ognisty smok. Gotowy farsz przestudzić. Na każdy rozbity kotlet rozłożyć po porcji farszu, zwinąć w roladki i dodatkowo zawinąć w folię spożywczą. Tak zawinięte wstawić do lodówki na około 20 minut. Jajka rozbełtać, posolić i popieprzyć. Na jeden talerz nasypać mąkę, na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju ( po włożeniu do oleju roladki powinny być zanurzone do połowy ). Wyjąć z lodówki schłodzone roladki, każdą obtoczyć w mącee, następnie zanurzyć w jajku. Na sam koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Zrolowane schabiki
na każdy kotlet rozłożyć porcję przygotowanego farszu.
Zrolowane schabiki
kotlety zwijać w roladki a następnie zawinąć w folię spożywczą