Sposób przygotowania:
Zupa chrzanowa rozgrzewająca
Kielbase kroimy w kawalki, w plasterki(dowolnie), obieramy cebule i czosnek, rzucamy do garnka. Dodajemy do tego liscie laurowe, ziele angielskie, obrane i pokrojone w kostke ziemniaki i zalewamy wszystko ok.1-1,5 litra goracej wody i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok.20 minut. Do smaku mozna dodac odrobine przyprawy VEGETA lub KUCHAREK. W miedzyczasie gotujemy jajka na twardo. Po 20 minutach 2 zoltka oraz smietane lekko mieszamy razem w oddzielnym naczyniu i cala mase wlewamy powoli, ciagle mieszajac do gotujacej sie zupy. Chwile gotujemy na niewielkim ogniu. Na koniec dodajemy chrzan, przyprawiamy sola, jesli to konieczne i posypujemy swiezymi lub suszonymi ziolami. Podajemy z pokrojonymi w polowki lub plasterki jajkami. ZUPA PYCHOTA. Ostrzejszy smak zupy zalezy tylko od nas. Jesli uwielbiamy naprawde ''ostre''smaki ilosc chrzanu mozna dowolnie zwiekszac:).
msewka
Doro
A.B.
Natala1210
wioletta_koziel
madzia1984