agataabraham

agataabraham

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Zupa fasolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa chuda bez tłustego mięsa, dietetyczna, bez zagęszczania.

Zupa fasolowa

Składniki:

Zupa fasolowa

 

  • włoszczyzna ( 3 marchewki, seler, por, 2 pietruszki)
  • mięso (np. pierś z kurczaka)
  • 2 kostki rosołowe
  • fasola biała moczona przez noc w wodzie
  • fasolka szparagowa ( niekoniecznie)
  • 6 ziemniaków
  • kiełbasa lub parówki ( niekoniecznie)
  • jarzynka, przyprawa do fasolki, chilli, pietruszka, koperek, liść laurowy 2 listki, 3 kulki ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Namoczoną fasolę wrzucamy do wody+warzywa+mięso+kostki rosołowe, później fasolę szparagową+ziemniaki+wszystkie przyprawy+kiełbasa. Smacznego!!!!