Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z bazylią.
Przygotowanie:
Fasolę zalewamy przegotowaną wodą i zostawiamy na noc,a następnego dnia gotujemy w wodzie,w której się moczyła.Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę,szklimy na maśle,dodajemy sparzone,obrane ze skóry i pokrojone na ćwiartki pomidory.Chwilę dusimy,dodajemy suszoną bazylię,mieszamy.Gdy fasola jest już prawie miękka,wkładamy usmażoną cebulę,mieszamy i jeszcze moment gotujemy.Posiekany czosnek ucieramy z solą i masłem,dodajemy do smaku.Przed podaniem zupę posypujemy posiekaną zieloną bazylią.
Fasolę zalewamy przegotowaną wodą i zostawiamy na noc,a następnego dnia gotujemy w wodzie,w której się moczyła.Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę,szklimy na maśle,dodajemy sparzone,obrane ze skóry i pokrojone na ćwiartki pomidory.Chwilę dusimy,dodajemy suszoną bazylię,mieszamy.Gdy fasola jest już prawie miękka,wkładamy usmażoną cebulę,mieszamy i jeszcze moment gotujemy.Posiekany czosnek ucieramy z solą i masłem,dodajemy do smaku.Przed podaniem zupę posypujemy posiekaną zieloną bazylią.