ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, niedrogi obiad dla miłośników tradycyjnych smaków.

Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą
Fasolę namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Następnego dnia dolewamy wodę do tej w której fasola jest zanurzona i stawiamy garnek na ogniu. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz solimy, doprowadzamy wszystko do wrzenia. Gotujemy na niewielkim ogniu przez około 20-30 minut. W tym czasie obieramy i siekamy w drobną kostkę cebulę, oraz kroimy w kostkę kiełbasę. Na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy kiełbasę i wszystko nadal smażymy aż kiełbasa ładnie się zarumieni. Dodajemy kiełbasę z cebulą do garnka z gotującą się zupą i gotujemy wszystko razem do momentu kiedy fasola będzie miękka. Wtedy dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy zupę maggi i pieprzem oraz dodajemy majeranek. Smacznego!
Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą
Fasolę należy zostawić w wodzie na całą noc.
Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą
Kiełbasa z cebulą nadadzą zupie smaku oraz treści.
Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą
Zupę gotujemy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu.
Zupa fasolowa z cebulą i kiełbasą
W końcowym etapie dodajemy przecieru pomidorowego.