Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa fasolowa z cukinią i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z fasoli jest bardzo smaczna i sycąca. W sam raz na chłodne jesienne dni.

Zupa fasolowa z cukinią i papryką

Składniki:

Zupa fasolowa z cukinią i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z cukinią i papryką
Fasolę umyć i namoczyć poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę a fasolę wsypać do wywaru z warzyw, dodać liść laurowy i gotować około 40-45 minut. Cukinie umyć i razem ze skórką pokroić kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę, wsypać cukinię, pokrojoną w pół krążki kiełbasę, podsmażyć. Warzywa z kiełbasą połączyć z fasolą i gotować do miękkości. Mleko wymieszać z koncentratem pomidorowym, mąką, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z pieczywem.