Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa fasolowa z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Fasolę moczyć w wodzie kilka godzin. Cebulę i czosnek obrać i drobnmo posiekać. Bulwę

Zupa fasolowa z rozmarynem

Składniki:

Zupa fasolowa z rozmarynem

 

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 40 dag białej fasoli
  • 1 koper włoski
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 łyżka octu winnego
  • pieprz ziołowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z rozmarynem
Fasolę moczyć w wodzie kilka godzin. Cebulę i czosnek obrać i drobnmo posiekać. Bulwę kopru włoskiego umyć, przeciąć na pół i cienko pokroić. Rozgrzać olej i przesmażyć an nim wszystkie warzywa, doprawić pieprzem, a następnie przełozyć je do garnka, zalać bulionem i gotować pół godziny. Rozmaryn drobno poisiekać. Śmietanę połączyć z octem i wymieszać z zupą. Podawać posypaną rozmarynem.

Tagi:

fasola