Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z indyka
W moździerzu rozdrabniamy wszystkie składniki marynaty (przyprawy+ kostka rosołowa+ oliwa). Z udźca zdejmujemy skórę i usuwamy kość. Mięso kroimy w sporą kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone mięso mieszamy z czosnkiem i dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 2 godziny. Na bardzo dużej patelni z przykrywką lub w garnku z grubym dnem podsmażamy mięso, jak już będzie ścięte z wierzchu, wsypujemy mąkę i po wymieszaniu dodajemy warzywa (cebulę pokrojoną w pióra, marchewkę w półplastry i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy ciągle mieszając przez 5 minut i doprawiamy papryką w proszku, i pieprzem ziołowym. Zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez godzinę i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem chili, papryką słodką i tymiankiem. Danie powinno być dość pikantne.