anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Zupa jarzynowa z buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jesienna zupa pełna warzyw, a buraczki właśnie teraz są najsmaczniejsze.

Zupa jarzynowa z buraczkami

Składniki:

Zupa jarzynowa z buraczkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z buraczkami
W rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler i smażyć pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie dodać przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki i buraczki. Wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Doprawić śmietaną, solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Garnek z zupą zdjąć z ognia, dodać natkę pietruszki i koperek.