tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu zupka jarzynowa na bulionie drobiowym z papryką, kalafiorem, brokułem, fasolką szparagową i koperkiem.

Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem

Na zupę jarzynową

Na zaprawę

Na bulion do zupy

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem
1) Na początku robimy bulion. Odmrożony drób myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy do momentu tworzenia się piany - zbieramy ją. Gotujemy, warzywa obieramy, kroimy w kosteczkę lub tak jak lubimy, dodajemy do wywaru. Cebulkę przypalamy na patelni i wrzucamy do wywaru. Kiedy warzywa będą miękkie przyprawiamy i przelewamy przez sito.

2) Do gotowego bulionu wrzucamy fasolkę szparagową.

3) Kalafior, brokuła, marchewkę, paprykę czerwoną myjemy i kroimy tak jak lubimy, wrzucamy do bulionu.

2) Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę, myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do bulionu.

3) Jak wszystko będzie ugotowane, zaprawiamy - do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę i mąkę, mieszamy i wlewamy do zupy ciągle mieszając żeby nie zrobiły się grudki.

4) Do smaku dodajemy soku z cytryny.

5) Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem.
Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem
Na początku robimy bulion. Odmrożony drób myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy do momentu tworzenia się piany - zbieramy ją.
Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem
Jak wszystko będzie ugotowane, zaprawiamy - do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę i mąkę, mieszamy i wlewamy do zupy ciągle mieszając żeby nie zrobiły się grudki.
Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem
Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem i nakładamy.