Sposób przygotowania:
Zupa kapuśniak na żeberkach z fasolką
Fasolę umyć,zalać wodą ,zagotować,odstawić na 20 min.
Żeberka umyć,pokroić,dodać pokrojonego pora,cebulę, starte warzywa,zagotować zszumować,dodać przyprawy i zmiażdżony czosnek,gotować około 20 min.
Do wywaru dodać odsączoną fasolę,obrane i pokrojone ziemniaki,gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Pod koniec dodać posiekaną kiszoną kapustę,i jeszcze chwilę pogotować.
Masło roztopić na patelni,dodać mąkę,mieszając zrobić zasmażkę,wlać do gotującej zupy i jeszcze chwilkę gotować,posypać posiekaną natką z pietruszki.
Smacznego.
Żeberka umyć,pokroić,dodać pokrojonego pora,cebulę, starte warzywa,zagotować zszumować,dodać przyprawy i zmiażdżony czosnek,gotować około 20 min.
Do wywaru dodać odsączoną fasolę,obrane i pokrojone ziemniaki,gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Pod koniec dodać posiekaną kiszoną kapustę,i jeszcze chwilę pogotować.
Masło roztopić na patelni,dodać mąkę,mieszając zrobić zasmażkę,wlać do gotującej zupy i jeszcze chwilkę gotować,posypać posiekaną natką z pietruszki.
Smacznego.
luna
anullka7
Luno,każdy ma swój ulubiony kapuśniak:) u nas gotuje się 2 rodzaje kapuśniaku,jeden z fasolką na żeberkach który jest bardzo pożywny i świetnie smakuje właśnie w zimne dni.Drugi na wędzonce bez fasoli zapewniam że obie zupki są bardzo smaczne.:)
asia77