Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z kaszą
Przygotowanie:
Kaszę jęczmienną gotować w około 1,5 l wody.Rozdrobnione warzywa smażyć kilka minut na rozgrzanym tłuszczu,włożyć do wpół miękkiej kaszy.Następnie włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki i razem gotować.Dodać starty na tarce kiszony ogórek,jeżeli mało kwaśna,wlać do smaku kwasu z ogórków,podprawić zupę dobrą śmietaną,posypać koperkiem.
Kaszę jęczmienną gotować w około 1,5 l wody.Rozdrobnione warzywa smażyć kilka minut na rozgrzanym tłuszczu,włożyć do wpół miękkiej kaszy.Następnie włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki i razem gotować.Dodać starty na tarce kiszony ogórek,jeżeli mało kwaśna,wlać do smaku kwasu z ogórków,podprawić zupę dobrą śmietaną,posypać koperkiem.