Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy. Warzywa obieramy, marchew kroimy na kawałki, pietruszkę i seler w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.
Doprawiamy wegetą, solą i pieprzem. Gotujemy ok. 20 minut .
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy do zupy.
Gotujemy razem ok. 10 minut. Dodajemy posiekaną natkę i śmietanę.
Doprawiamy na pikantnie pieprzem. Zupę podajemy z makaronem.
Doprawiamy wegetą, solą i pieprzem. Gotujemy ok. 20 minut .
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy do zupy.
Gotujemy razem ok. 10 minut. Dodajemy posiekaną natkę i śmietanę.
Doprawiamy na pikantnie pieprzem. Zupę podajemy z makaronem.