Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa pieczarkowa z całymi pieczarkami.

Zupa pieczarkowa  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Mięso zalać zimną wodą, dodać pokrojoną w talarki marchew, ziele angielskie, liść laurowy i kostkę rosołową. Podgotować kilkanaście minut, następnie dodać obrane i posiekane w kostkę ziemniaki. Pieczarki umyć i małe zostawić w całości, większo pokroić na ćwiartki, podsmażyć na maśle kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać usmażone pieczarki i chwilę gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koperek i szczypiorek. Na talerze rozlewać porcję zupy i dodać śmietanę.
Zupa pieczarkowa
Mięso zalać wodą, podgotować, następnie dodać ziemniaki.
Zupa pieczarkowa
Pieczarki podsmażyć, następnie dodać do wywaru.
Zupa pieczarkowa
Do zupy dodać posiekany koperek i szczypiorek.