szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i aromatyczna. Zawsze dodaję do niej sporo śmietany i doprawiam na pikantnie czarnym pieprzem.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Skrzydełka zalewamy zimną wodą i gotujemy. Warzywa obieramy, marchew kroimy na kawałki, pietruszkę i seler w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.

Doprawiamy wegetą, solą i pieprzem. Gotujemy ok. 20 minut .

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy do zupy.

Gotujemy razem ok. 10 minut. Dodajemy posiekaną natkę i śmietanę.

Doprawiamy na pikantnie pieprzem. Zupę podajemy z makaronem.