Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa pieczarkowa 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta i smaczna zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa 5

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa 5
Mięso zalać zimną wodą, dodać pokrojoną w talarki marchew, ziele angielskie, liść laurowy i kostkę rosołową. Podgotować kilkanaście minut, następnie dodać obrane i posiekane w kostkę ziemniaki. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać usmażone pieczarki i chwilę gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.
Zupa pieczarkowa 5
Mięso zalać wodą, dodać przyprawy i gotować kilkanaście minut.
Zupa pieczarkowa 5
Pieczarki pokroić w talarki lub mniejsze części.
Zupa pieczarkowa 5
Do zupy dodać marchew pokrojoną w talarki i ziemniaki.
Zupa pieczarkowa 5
Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do zupy.