Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną
Gotujemy wywar z ćwiartki z kurczaka z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę oraz seler. Gotujemy przez 5 minut.
Następnie wrzucamy kaszę jaglaną i gotujemy 10 minut. Pora kroimy w półplasterki, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Wrzucamy do zupy i gotujemy 3 minuty. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
Zagotowujemy i podajemy.
Następnie wrzucamy kaszę jaglaną i gotujemy 10 minut. Pora kroimy w półplasterki, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Wrzucamy do zupy i gotujemy 3 minuty. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
Zagotowujemy i podajemy.