Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupka pieczarkowa w nieco innej wersji, gotowana z kaszą jaglaną oraz cukinią, z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.

Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną
Gotujemy wywar z ćwiartki z kurczaka z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę oraz seler. Gotujemy przez 5 minut.

Następnie wrzucamy kaszę jaglaną i gotujemy 10 minut. Pora kroimy w półplasterki, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.

Wrzucamy do zupy i gotujemy 3 minuty. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Zagotowujemy i podajemy. 
Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną
Gotujemy wywar z ćwiartki z kurczaka z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych.
Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną
Następnie wrzucamy kaszę jaglaną i gotujemy 10 minut.
Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną
Pora kroimy w półplasterki, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wrzucamy do zupy.
Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną
Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.