Sposób przygotowania:
Zupa prawie jak gulaszowa
Warzywa- marchewki, pietruszkę i ziemniaki po oczyszczeniu kroimy w kostkę, myjemy pod zimną wodą i przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim żeberka i przekładamy je do zupy. Na tym samym tłuszczu podduszamy pokrojoną w półplasterki cebulkę. Dodajemy ją do zupy. Gotujemy do miękkości. Następnie żeberka wyjmujemy z zupy, oddzielamy mięso od kości i kroimy. Mięso dodajemy do zupy. Całość gotujemy. Pomidory miksujemy przy użyciu blendera, mieszamy z łyżką śmietany i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, dodajemy majeranek. Zupę podajemy posypaną drobniutko posiekaną natką pietruszki.