Sposób przygotowania:
Zupa z avocado
Cebulę i czosnek obieramy, myjemy i bardzo drobno siekamy.
Podsmażamy w dużym garnku z odrobiną oliwy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy, aż cebula się zeszkli.
Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do ranka z cebulą i czosnkiem. Mieszamy i dusimy razem parę minut. Dolewamy gorący bulion i gotujemy pod przykryciem ok 20 minut.
W tym czasie obieramy avocado usuwamy pestkę i kroimy avocado w kostkę. Dodajemy sok z limonki i biały ser i rozdrabniamy dość drobno, ale zostawiając kilka większych kawałków avocado.
Avocado z serem dorzucamy do zupy, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprze, i gotujemy na niewielkim ogniu ok 10 minut.
Do talerzy trzemy część żółtego sera, wlewamy gorącą zupę, posypujemy chipsami i posypujemy resztą startego, żółtego sera
Podsmażamy w dużym garnku z odrobiną oliwy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy, aż cebula się zeszkli.
Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do ranka z cebulą i czosnkiem. Mieszamy i dusimy razem parę minut. Dolewamy gorący bulion i gotujemy pod przykryciem ok 20 minut.
W tym czasie obieramy avocado usuwamy pestkę i kroimy avocado w kostkę. Dodajemy sok z limonki i biały ser i rozdrabniamy dość drobno, ale zostawiając kilka większych kawałków avocado.
Avocado z serem dorzucamy do zupy, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprze, i gotujemy na niewielkim ogniu ok 10 minut.
Do talerzy trzemy część żółtego sera, wlewamy gorącą zupę, posypujemy chipsami i posypujemy resztą startego, żółtego sera