agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Zupa z czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

troszkę delikatniejsza w smaku, zamiast tradycyjnej kiełbasy chorizo , dodajemy bekon lub boczek

Zupa z czerwonej fasoli

Składniki:

Zupa z czerwonej fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej fasoli
Fasolę zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na kilka godzin, następnie gotujemy w tej samej wodzie ok 1 godziny tak aby była miękka.
cebulę drobno siekamy i podsmażamy wraz z wyciśniętymi ząbkami czosnku.
boczek oraz ziemniaki kroimy w większą kostkę.
wszystkie składniki łączymy ze sobą,
jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody. doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok 1 godziny. solimy dopiero przed podaniem.

Tagi:

zioła fasola