Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej fasoli
Fasolę zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na kilka godzin, następnie gotujemy w tej samej wodzie ok 1 godziny tak aby była miękka.
cebulę drobno siekamy i podsmażamy wraz z wyciśniętymi ząbkami czosnku.
boczek oraz ziemniaki kroimy w większą kostkę.
wszystkie składniki łączymy ze sobą,
jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody. doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok 1 godziny. solimy dopiero przed podaniem.
cebulę drobno siekamy i podsmażamy wraz z wyciśniętymi ząbkami czosnku.
boczek oraz ziemniaki kroimy w większą kostkę.
wszystkie składniki łączymy ze sobą,
jeżeli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wody. doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok 1 godziny. solimy dopiero przed podaniem.