Sposób przygotowania:
Zupa z pomidorów i fasolki
Do garnka z wodą wkładamy pokrojone ziemniaczki i włoszczyznę pokrojona w julienkę. Gotujemy.
Po ok 10 min dodajemy zielona fasolkę.Solimy do smaku.
Pomidory obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę . Podsmażamy na masełku. Dodajemy posiekaną bazylię . Po ok 10 min. Zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą.
Gotujemy jeszcze ok 10 min. Doprawiamy do smaku. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.
Po ok 10 min dodajemy zielona fasolkę.Solimy do smaku.
Pomidory obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę . Podsmażamy na masełku. Dodajemy posiekaną bazylię . Po ok 10 min. Zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą.
Gotujemy jeszcze ok 10 min. Doprawiamy do smaku. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.