Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Żur na białej kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny domowy żurek dla całej rodziny

Żur na białej kiełbasie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żur na białej kiełbasie

 

Sposób przygotowania:

Żur na białej kiełbasie
Kiełbasę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liści ziele i gotujemy w tym czasie obieramy warzywa i kroimy je w kosteczkę, po około 10 minut dodajemy warzywka oraz natkę pietruszki i całość na wolnym ogniu gotujemy przez około kwadrans następnie dodajemy czosnek oraz chrzan, zalewamy całość żurkiem i zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem najlepiej świeżo mielonym . Smacznego
Żur na białej kiełbasie
do garnka wkładamy kiełbaskę oraz ziele i liść
Żur na białej kiełbasie
następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa
Żur na białej kiełbasie
całość zalewamy żurem i dodajemy śmietanę