buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Żur po śląsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Uwielbiam żur należy do moich ulubionych zup.Polecam.

Żur po śląsku

Składniki:

Żur po śląsku

 

 

Sposób przygotowania:

Żur po śląsku
Do garnka wlać wodę,wrzucić kość wędzoną,liść laurowy,ziele angielskie.Gotować wywar.Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w kostkę,wrzucić do wywaru i gotować ziemniaki do miękkości.Boczek,kiełbasę,cebulę,pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni dodać do wywaru.Zagotować.Wlać zakwas i ponownie zagotować.Czosnek drobno posiekać wrzucić do zupy,doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem.Pozostawić jeszcze przez 10 minut na małym ogniu.Podawać z pieczywem.

Tagi:

kielbasa