Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Żur zakopiański

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do gorącego wywaru wrzucić drobno pokrojony czosnek. Wlać zakwas, do dać słoninę i

Żur zakopiański

Składniki:

Żur zakopiański

 

Sposób przygotowania:

Żur zakopiański
Do gorącego wywaru wrzucić drobno pokrojony czosnek. Wlać zakwas, do dać słoninę i boczek, pokrojone w kostkę i lekko pod smażone, oraz plasterki kiełbasy (najlepiej białej parzonej, ale może być też zwyczajna). Gotować, aż do datki będą miękkie. Podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, pieprzem, solą i zagotować, podawać z całymi ziemniakami lub puree polanymi słoninką z przesmażoną cebulą. 100g - 155 kcal.

Tagi:

kielbasa