Sposób przygotowania:
Żurek na gąskach.
Gąski oczyścić, wypłukać 2-3 razy w letniej wodzie.
Zagotować wywar, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie,osolić, opieprzyć i wrzucić grzyby-duże można pokroić.Włożyć całą, obraną cebulę.Gotować ok. 30 minut.
Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Wrzucić do gotujących się grzybów, wsypać majeranek,rozmaryn, proszek grzybowy.Przecisnąć czosnek przez praskę i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.Wlać żurek śląski z butelki i pogotować kilka minut.
Na talerzach posypać zieleniną.
Zagotować wywar, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie,osolić, opieprzyć i wrzucić grzyby-duże można pokroić.Włożyć całą, obraną cebulę.Gotować ok. 30 minut.
Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Wrzucić do gotujących się grzybów, wsypać majeranek,rozmaryn, proszek grzybowy.Przecisnąć czosnek przez praskę i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.Wlać żurek śląski z butelki i pogotować kilka minut.
Na talerzach posypać zieleniną.
luna
misia53
Mi też!
marietta