goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Żurek wg goofy9

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obowiązkowy podczas Świąt Wielkiej Nocy

Żurek wg goofy9

Składniki:

Żurek wg goofy9

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek wg goofy9
Kiełbaski zalewamy rosołem lub bulionem, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, suszone grzyby, obraną i pokrojoną na kawałki cebulę, ząbki czosnku. Całość gotujemy na niewielkim ogniu. Kiełbaski wyjmujemy a powstały wywar zalewamy żurem (może być to żur z butelki). Dodajemy otarty chrzan , pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Żur doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.