Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Żurek z jajkiem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moja rodzinka taki żurek uwielbia.

Żurek z jajkiem i kiełbasą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żurek z jajkiem i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Żurek z jajkiem i kiełbasą
Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Obrać jajka ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Kiełbasę porcjować, pokroić na kawałki po 100 g każdy. W rondlu zagotować 1 litr wody. Do gotującej się wody wlać żur, dodać przyprawy, gotować kilka minut. Do gotowego barszczu dodać obrany i posiekany czosnek. Żurek zaprawić mąką wymieszaną z odrobiną wody, wlać zawiesinę do żurku, dodać majeranek, zagotować. Żurek doprawić do smaku solą i pieprzem. Do gorącego żurku dodać kiełbasę. Podawać z jajkiem i kiełbasą.
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Jajka zostały ugotowane we wrzącej i osolonej wodzie, na twardo
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Żurek ugotowany, doprawiony do smaku solą i pieprzem, została włożona kiełbasa