Sposób przygotowania:
Żurek z kiełbaską j jajkiem w chlebku
Do garnka z wodą wrzucić pokrojone w kawałki kielbaski , dodać liść laurowy , ziele angielskie , majeranek starty w dloni i malą cebukę podpieczona na ogniu .Gotowac około 25 minut i dodać żurek , zagotowac z żurkiem i doprawić przyprawami .( Opcjonalnie zabielić śmietanką) Jajaka ugotowac na twardo i obrać Przy chlebku odciąc gorę tak by powstalo wieczko , miąsz ze środka chlebka wydlubać włozyć do środka jajko , kawaleczek kiełbasy i zalać gotowym żurkiem . Polecam na zimne wieczorki .
mediana
czerwona papryczka
jarek-energy
dwie do trzech lasek kielbaski ( czyt. kielbasy) zależy ile masz porcji:)
Magdusia1312
Gość
msewka
Nigdy nie zdarzyło się,żeby komuś przeciekł chlebek i nigdy nie spieszyliśmy się z jego jedzeniem.
lara1908
stokrotka24