Strona główna Dorsz w Cieście Francuskim

Dorsz w Cieście Francuskim

Ryby, Dorsz « poprzedni | następny »
Polpal - Przepis na: Dorsz w Cieście Francuskim offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 139
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Dorsz w Cieście Francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczna kombinacja ryby i zieleniny z serem feta w cieście francuskim.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Dorsz w Cieście Francuskim - SKŁADNIKI:

  • filety z dorsza lub innej ryby
  • 1 puszka collard greens (411 g) lub szpinak
  • 250 g sera feta z pomidorami i bazylią
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, opcjonalnie przyprawa kreolska, chili sos

Dorsz w Cieście Francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Collard greens to odmiana kapusty warzywnej, odcedzić i połączyć z serem feta na małym ogniu dodając czosnek pokrojony drobno i przyprawy. Ciasto pokroić na 4 części, na każdą część położyć kawałek ryby i zieleniny, przykryć drugim kawałkiem ciasta pokrojonego również na 4 części i zagnieść brzegi widelcem. Posmarować oliwą z oliwek i do piekarnika 180 C na ok. 35 - 30 minut. Podać z ryżem i najlepszym sosem chili na planecie - chili sos Sriracha.
Doskonale nadaje się jako dodatek zapiekanka z zielonej fasoli http://www.gotujmy.pl/zapiekanka-z-zielonej-fasoli,przepisy,120485.html


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz w Cieście Francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Racuchy rybne z warzywami  Placuszki z makrelą Sandacz w sosie z porów

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane