Strona główna Dorsz w Cieście Francuskim

Dorsz w Cieście Francuskim

Ryby, Dorsz « poprzedni | następny »
Polpal - Przepis na: Dorsz w Cieście Francuskim offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 142
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Dorsz w Cieście Francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczna kombinacja ryby i zieleniny z serem feta w cieście francuskim.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Dorsz w Cieście Francuskim - SKŁADNIKI:

  • filety z dorsza lub innej ryby
  • 1 puszka collard greens (411 g) lub szpinak
  • 250 g sera feta z pomidorami i bazylią
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, opcjonalnie przyprawa kreolska, chili sos

Dorsz w Cieście Francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Collard greens to odmiana kapusty warzywnej, odcedzić i połączyć z serem feta na małym ogniu dodając czosnek pokrojony drobno i przyprawy. Ciasto pokroić na 4 części, na każdą część położyć kawałek ryby i zieleniny, przykryć drugim kawałkiem ciasta pokrojonego również na 4 części i zagnieść brzegi widelcem. Posmarować oliwą z oliwek i do piekarnika 180 C na ok. 35 - 30 minut. Podać z ryżem i najlepszym sosem chili na planecie - chili sos Sriracha.
Doskonale nadaje się jako dodatek zapiekanka z zielonej fasoli http://www.gotujmy.pl/zapiekanka-z-zielonej-fasoli,przepisy,120485.html


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz w Cieście Francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Bardzo ziołowe śledzie Dukaty rybne lub kotlety mielone Nototenia na parze z cytrynowym sosem
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Karmazynowy makaron z warzywami Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane