Strona główna Dorsz w Cieście Francuskim

Dorsz w Cieście Francuskim

Ryby, Dorsz « poprzedni | następny »
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Dorsz w Cieście Francuskim
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczna kombinacja ryby i zieleniny z serem feta w cieście francuskim.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Dorsz w Cieście Francuskim - SKŁADNIKI:

  • filety z dorsza lub innej ryby
  • 1 puszka collard greens (411 g) lub szpinak
  • 250 g sera feta z pomidorami i bazylią
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, opcjonalnie przyprawa kreolska, chili sos

Dorsz w Cieście Francuskim - PRZYGOTOWANIE:

Collard greens to odmiana kapusty warzywnej, odcedzić i połączyć z serem feta na małym ogniu dodając czosnek pokrojony drobno i przyprawy. Ciasto pokroić na 4 części, na każdą część położyć kawałek ryby i zieleniny, przykryć drugim kawałkiem ciasta pokrojonego również na 4 części i zagnieść brzegi widelcem. Posmarować oliwą z oliwek i do piekarnika 180 C na ok. 35 - 30 minut. Podać z ryżem i najlepszym sosem chili na planecie - chili sos Sriracha.
Doskonale nadaje się jako dodatek zapiekanka z zielonej fasoli http://www.gotujmy.pl/zapiekanka-z-zielonej-fasoli,przepisy,120485.html


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz w Cieście Francuskim  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane