jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Gulasz z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne jednogarnkowe danie na obiad.

Gulasz z indykiem

Składniki:

Gulasz z indykiem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indykiem
Cebulę i jabłko obrać, drobno pokroić.W garnku podgrzać olej, wrzucić cebulę, lekko podsmażyć, dodać jabłko i kiszoną kapustę, wlać wodę. Zagotować, przykryć i wszystko dusić około 20 minut. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wrzucić do kapusty, wlać śmietanę, dodać sól i pieprz do smaku, zagotować. Filet z indyka pokroić w kostkę, Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kawałki indyka, dodać pokrojone papryki, Dodać sól, pieprz do smaku i paprykę w proszku. Wszystko smażyć około 10 minut. Po tym czasie mięso wszystko przełożyć do garnka z kapustą, wymieszać, chwilę podgrzewać.