Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety mielone z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warto do mięsa mielonego dodać różne składniki, np pomidory i paprykę. Dzięki temu zwykły mielony staje się ciekawą potrawą

Kotlety mielone z pomidorami

Składniki:

Kotlety mielone z pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pomidorami
Z papryki i pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Mięso włożyć do miski, wsypać odsączony z zalewy groszek konserwowy, paprykę, pomidory, podsmażoną na maśle cebulę, utarte ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i ponownie w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.