dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Krokiety z francuskiego ciasta z kapustą i grzybam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jeśli zależy nam na czasie warto czasem sobie ułatwić życie i posłużyć się gotowym ciastem francuskim.

Krokiety z francuskiego ciasta z kapustą i grzybam Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety z francuskiego ciasta z kapustą i grzybam

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g uduszonej kapusty z grzybami
  • białko
  • kminek

Sposób przygotowania:

Krokiety z francuskiego ciasta z kapustą i grzybam
Ciasto francuskie dzielimy w poprzek na dwie połowy. Na płatach ciasta z jednej strony równomiernie układamy farsz kapuścianą grzybowy. Ciasto zwijamy. Dzielimy na mniejsze kawałki. Układamy na blasze do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Smacznego!
Krokiety z francuskiego ciasta z kapustą i grzybam
Ciasto dzieliy na dwie części i układmay farsz.
Krokiety z francuskiego ciasta z kapustą i grzybam
Krokiety smarujemy bialkiem i posypujemy kminkiem.