Madzik209

Madzik209

Kucharz
[Przepisów: 15]

Krucha szarlotka prawdziwa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To jest przepis na zwykłą-niezwykłą szarlotkę, zapisany w przepisach rodzinnych 50 lat temu a ile ma lat? nie wiem.

Krucha szarlotka prawdziwa.

Składniki:

Krucha szarlotka prawdziwa.

Sposób przygotowania:

Krucha szarlotka prawdziwa.

Mąkę posiekać z tłuszczem , cukrem i proszkiem do pieczenia. Zarobić z jajkami i rozczynionymi drożdżami.Trzeba chwilkę wyrabiać aby drożdże dobrze sie połączyły z ciastem. Z ciasta wałkujemy dwa placki .Starte jabłka mieszamy z resztą składników nadzienia.Na blasze układamy jeden placek, na nim nadzienie,potem drugi placek . Zlepiamy razem brzegi placków, powierzchnię ciasta nakłuwamy widelciem. Piec temp.180 stopni, ok 50 min. Sprawdzamy patyczkiem czy gotowe.

Redakcja poleca: