halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kulebiak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny kulebiak z farszem grzybowym .

Kulebiak

Składniki:

Kulebiak

 

Sposób przygotowania:

Kulebiak
Grzyby dokładnie oczyścić,umyć i pokroić w cienkie plasterki..Cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Następnie do cebuli dodać pokrojone grzyby,posolić i posypać pieprzem.Dusić 25 minut.Następnie ostudzić.Dodać do grzybów i cebuli bułkę tartą i jajko. Wymieszać dokładnie farsz.Z podanych składników zagnieść ciasto , doprawić solą oraz gałką.Odstawić je na pół godziny do lodówki,.Rozwałkować.Nałożyć nadzienie,zawinąć brzegi.Uformować kulebiak,.posmarować roztrzepanym jajkiem.Wstawić do piekarnika i piec 30 minut.