bratka

bratka

Kucharz
[Przepisów: 13]

moje greckie naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

cudne naleśniki na lato, szybkie w wykonaniu, łatwe i przepyszne:)

moje greckie naleśniki

Składniki:

moje greckie naleśniki

  • szczypta oregano
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

moje greckie naleśniki

1. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki
2. Przygotowanie sosu-
Zetrzeć ogórek i odciśnij sok.
Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, wyciśniętym czosnkiem i ogórkiem
3. Bakłażan pokrój na plasterki ok.3 milimetry grubości, posól i poczekaj aż puści sok, przepłucz solą i osusz.
4. Pokrój paprykę na plasterki ok..1 cm szerokości.

5. Na patelni gilowej polanej odrobiną oliwy smaż bakłażana (ok. 2 minuty z każdej strony) i paprykę
6. Sałatę lodową pokrój drobno. Fetę pokrój na plasterki.

7. Usmaż naleśniki, niezbyt grube
8.Naleśniki posmaruj sosem, posyp sałatę, połóż bakłażana i paprykę a na to fetę. Na koniec posyp oregano i zawiń.
9. Można podawać z sałatą i pomidorem polane resztą sosu.
Smacznego!!!