Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Pieczarki nadziewane

         
ocena: 5/5 głosów: 14414

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,

Pieczarki nadziewane

Składniki:

Pieczarki nadziewane

  • 20 dag startego żółtego sera

  • jajo

  • 2 łyżki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.