Strona główna Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Pieczarki nadziewane offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczarki nadziewane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 14414

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,



Pieczarki nadziewane - SKŁADNIKI:

  • 20 dag startego żółtego sera
  • 8 łyżki tartej bułki
  • jajo
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżka masła

Pieczarki nadziewane - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki nadziewane (strona 1 z 1)  
Gość

Izabela M.
gość

2009-01-20 12:31
ten przepis jest nawet niezly i prosty a w dodatku niedrogi
Skomentuj
Oceń:
0
vielinka

vielinka
offline

2009-11-08 13:02
superowe ,właśnie zrobiłam tanie i szybkie,pozdro
Skomentuj
Oceń:
0
Filipki98

Filipki98
offline

2010-07-02 18:56
Do jakiej temperatury trzeba nagrzać piekarnik i w jakiej piec ?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi
Jesienna zapiekanka makaronowa Zapiekana kasza gryczana Szybki omlet z kurkami
Krem z kurek z grzankami Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Kotleciki jaglane z pieczarkami Marynowane grzybki Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane