Strona główna Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczarki nadziewane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 14414

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,



Pieczarki nadziewane - SKŁADNIKI:

  • 20 dag startego żółtego sera
  • jajo
  • 2 łyżki natki pietruszki

Pieczarki nadziewane - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki nadziewane (strona 1 z 1)  
Gość

Izabela M.
gość

2009-01-20 12:31
ten przepis jest nawet niezly i prosty a w dodatku niedrogi
Skomentuj
Oceń:
0
vielinka

vielinka

2009-11-08 13:02
superowe ,właśnie zrobiłam tanie i szybkie,pozdro
Skomentuj
Oceń:
0
Filipki98

Filipki98

2010-07-02 18:56
Do jakiej temperatury trzeba nagrzać piekarnik i w jakiej piec ?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Sajgonki grzybowe Pieczarki z mięsem Grzyby w zalewie octowej
Krokiety z grzybami Gulasz leśny z ziemniakami Krokieciki z pieczarkami z mielonego
Faszerowane pieczarki Jajecznica z grzybami Bułki nadziewane pieczarkami
Krokiety rybne z musem pieczarkowym Pieczarki w ubrankach Pieczarka w klopsie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane