Strona główna Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Pieczarki nadziewane offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pieczarki nadziewane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 14414

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,



Pieczarki nadziewane - SKŁADNIKI:

  • 60 dag pieczarek
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 8 łyżki tartej bułki
  • jajo
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Pieczarki nadziewane - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.



Komentarze do Pieczarki nadziewane (strona 1 z 1)  
Gość

Izabela M.
gość

2009-01-20 12:31
ten przepis jest nawet niezly i prosty a w dodatku niedrogi
Skomentuj
Oceń:
0
vielinka

vielinka
offline

2009-11-08 13:02
superowe ,właśnie zrobiłam tanie i szybkie,pozdro
Skomentuj
Oceń:
0
Filipki98

Filipki98
offline

2010-07-02 18:56
Do jakiej temperatury trzeba nagrzać piekarnik i w jakiej piec ?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Smażony kotlet z kani Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Krem pieczarkowy z tostem Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką
Rolada Eli z żółtego sera Przepiórcze jaja na pieczarkach Schab w mleczno- grzybowym sosie
Borowiki w śmietanie z cebulą Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Szybka potrawka wg Megg
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane