Strona główna Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Pieczarki nadziewane offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pieczarki nadziewane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 14414

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,



Pieczarki nadziewane - SKŁADNIKI:

  • 20 dag startego żółtego sera
  • 8 łyżki tartej bułki
  • jajo
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżka masła

Pieczarki nadziewane - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki nadziewane (strona 1 z 1)  
Gość

Izabela M.
gość

2009-01-20 12:31
ten przepis jest nawet niezly i prosty a w dodatku niedrogi
Skomentuj
Oceń:
0
vielinka

vielinka
offline

2009-11-08 13:02
superowe ,właśnie zrobiłam tanie i szybkie,pozdro
Skomentuj
Oceń:
0
Filipki98

Filipki98
offline

2010-07-02 18:56
Do jakiej temperatury trzeba nagrzać piekarnik i w jakiej piec ?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Zupa kurkowa z makaronem Risotto pełne jesieni Pizza z aromatycznymi kurkami
Sos grzybowo-śmietanowy Zupa ze świeżymi opieńkami Sos ze świeżych podgrzybków
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami Gulasz z grzybami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane