LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Potrawka z żołądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczne i tanie danie.

Potrawka z żołądków drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka z żołądków drobiowych

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z żołądków drobiowych
Oczyszczone żołądki drobiowe zalać 1 litrem wrzącej wody, dodać sól oraz umyte i opłukane grzyby suszone. Powoli gotować. Gdy żołądki są ugotowane na wpół miękko, dodać oczyszczoną włoszczyznę, cebulę, przyprawy i gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie. Wyjąc żołądki i grzyby, pokroić w paski. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, sos rozprowadzić rosołem, zagotować. Dodać pokrajane żołądki i grzyby, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, zagotować; przed wydaniem wymieszać ze śmietaną. Podawać z ryżem, kaszą perłową.
Potrawka z żołądków drobiowych
Etapy gotowania żołądków drobiowych na potrawkę.
Potrawka z żołądków drobiowych
Dodawanie pokrojonych żołądków i grzybów do sosu.
Potrawka z żołądków drobiowych
Przygotowanie zasmażki do potrawki z żołądków.
Potrawka z żołądków drobiowych
Dodanie śmietany do potrawki z żołądków.

Tagi:

sosy grzyby