Strona główna Pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pieczarkowym

luna - Przepis na: Pulpety w sosie pieczarkowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pulpety w sosie pieczarkowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

Sos pieczarkowy jest jednym z moich ulubionych. Pulpety w tym sosie smakuje bardzo smacznie.


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w sosie pieczarkowym - SKŁADNIKI:

  • kladniki na pulpety:
  • 500 gram miesa mielonego
  • 1 czerstwa bulka
  • 1 jajko
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1 1/2 lyzeczki soli
  • odrobine maggi
  • 1 lyzeczka musztardy
  • 1/2 lyzeczki pieprzu
  • tluszcz do smazenia
  • Skladniki na sos pieczarkowy:
  • 250 gram swiezych pieczarek lub z puszki nie przyprawionych
  • 1 duza cebula
  • 1 lyzka masla specjalnego do smazenia
  • vegeta
  • pieprz
  • 100 ml. slodkiej smietany
  • maka pszenna lub ziemn. do zageszczenia sosu

Pulpety w sosie pieczarkowym - PRZYGOTOWANIE:

Bulke namoczyc w wodzie odcisnac, wlozyc do miski. Dodac mieso i reszte skladnikow, dobrze wymieszac i formowac pulpety. Smazyc na rozgrzanym tluszczu.
Pieczarki oczyscic, pokroic na male kawalki. Cebule obrac i pokroic w kostke. Maslo do smazenia rozgrzac i usmazyc cebule, nastepnie dodac pieczarki. Podsmazone pieczarki z cebula zalac 2 szklankami goracej wody, dodac smietane i przyprawic do smaku. Na koncu zagescic maka wymieszana w odrobinie wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w sosie pieczarkowym (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2010-04-14 14:13
Ja tez bardzo lubie sos pieczarkowy a najbardziej to grzybowy.
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-04-14 14:38
A u mnie dzisiaj na obiad tez sos pieczarkowy :) Lubie takie danka .
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2010-04-14 15:23
Od dziecka uwielbiam pulpety, moglabym je jesc bardzo czesto. Ale z powodu braku czasu, nie robie ich prawie wcale, moja rodzinka nie lubi pupletow, kotletów i wszelkiech potraw z miesem mielonym, niestety.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami Pieczona szynka z czarną porzeczką
Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie Cukinia faszerowana
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze Kotleciki mięsno ziemniaczane
Mielonka z boczku i karkówki Makaron z mięsnym sosem Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamone

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane