Strona główna Pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pieczarkowym

luna - Przepis na: Pulpety w sosie pieczarkowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pulpety w sosie pieczarkowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

Sos pieczarkowy jest jednym z moich ulubionych. Pulpety w tym sosie smakuje bardzo smacznie.


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w sosie pieczarkowym - SKŁADNIKI:

  • kladniki na pulpety:
  • 500 gram miesa mielonego
  • 1 czerstwa bulka
  • 1 jajko
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1 1/2 lyzeczki soli
  • odrobine maggi
  • 1 lyzeczka musztardy
  • 1/2 lyzeczki pieprzu
  • tluszcz do smazenia
  • Skladniki na sos pieczarkowy:
  • 250 gram swiezych pieczarek lub z puszki nie przyprawionych
  • 1 duza cebula
  • 1 lyzka masla specjalnego do smazenia
  • vegeta
  • pieprz
  • 100 ml. slodkiej smietany
  • maka pszenna lub ziemn. do zageszczenia sosu

Pulpety w sosie pieczarkowym - PRZYGOTOWANIE:

Bulke namoczyc w wodzie odcisnac, wlozyc do miski. Dodac mieso i reszte skladnikow, dobrze wymieszac i formowac pulpety. Smazyc na rozgrzanym tluszczu.
Pieczarki oczyscic, pokroic na male kawalki. Cebule obrac i pokroic w kostke. Maslo do smazenia rozgrzac i usmazyc cebule, nastepnie dodac pieczarki. Podsmazone pieczarki z cebula zalac 2 szklankami goracej wody, dodac smietane i przyprawic do smaku. Na koncu zagescic maka wymieszana w odrobinie wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w sosie pieczarkowym (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2010-04-14 14:13
Ja tez bardzo lubie sos pieczarkowy a najbardziej to grzybowy.
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-04-14 14:38
A u mnie dzisiaj na obiad tez sos pieczarkowy :) Lubie takie danka .
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2010-04-14 15:23
Od dziecka uwielbiam pulpety, moglabym je jesc bardzo czesto. Ale z powodu braku czasu, nie robie ich prawie wcale, moja rodzinka nie lubi pupletow, kotletów i wszelkiech potraw z miesem mielonym, niestety.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane