Strona główna Pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pieczarkowym

luna - Przepis na: Pulpety w sosie pieczarkowym offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pulpety w sosie pieczarkowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

Sos pieczarkowy jest jednym z moich ulubionych. Pulpety w tym sosie smakuje bardzo smacznie.


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w sosie pieczarkowym - SKŁADNIKI:

  • kladniki na pulpety:
  • 500 gram miesa mielonego
  • 1 czerstwa bulka
  • 1 jajko
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1 1/2 lyzeczki soli
  • odrobine maggi
  • 1 lyzeczka musztardy
  • 1/2 lyzeczki pieprzu
  • tluszcz do smazenia
  • Skladniki na sos pieczarkowy:
  • 250 gram swiezych pieczarek lub z puszki nie przyprawionych
  • 1 duza cebula
  • 1 lyzka masla specjalnego do smazenia
  • vegeta
  • pieprz
  • 100 ml. slodkiej smietany
  • maka pszenna lub ziemn. do zageszczenia sosu

Pulpety w sosie pieczarkowym - PRZYGOTOWANIE:

Bulke namoczyc w wodzie odcisnac, wlozyc do miski. Dodac mieso i reszte skladnikow, dobrze wymieszac i formowac pulpety. Smazyc na rozgrzanym tluszczu.
Pieczarki oczyscic, pokroic na male kawalki. Cebule obrac i pokroic w kostke. Maslo do smazenia rozgrzac i usmazyc cebule, nastepnie dodac pieczarki. Podsmazone pieczarki z cebula zalac 2 szklankami goracej wody, dodac smietane i przyprawic do smaku. Na koncu zagescic maka wymieszana w odrobinie wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w sosie pieczarkowym (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2010-04-14 14:13
Ja tez bardzo lubie sos pieczarkowy a najbardziej to grzybowy.
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-04-14 14:38
A u mnie dzisiaj na obiad tez sos pieczarkowy :) Lubie takie danka .
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2010-04-14 15:23
Od dziecka uwielbiam pulpety, moglabym je jesc bardzo czesto. Ale z powodu braku czasu, nie robie ich prawie wcale, moja rodzinka nie lubi pupletow, kotletów i wszelkiech potraw z miesem mielonym, niestety.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Suszony schab na włoską nutę
Duszona łopatka z kurkami Pulpeciki cherry Schab z wędzonym kurczakiem
Schab marynowany suszony Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem
Zrazy ze schabu tradycyjne Łopatka w sosie chrzanowym Pierogi z kapustą, grzybami i golonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane