Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z szynki marynowane w winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki z szynki z serem, pieczarką i cebulą w winnej marynacie.

Roladki z szynki marynowane w winie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z szynki marynowane w winie

 

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki marynowane w winie
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, na każdym ułożyć po kawałku sera, pieczarki i cebuli. Mięso zwinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczkami. W moździerzu utrzeć zioła prowansalskie, kolendrę, owoc jałowca i ziele angielskie. Utarte przyprawy wymieszać z miodem, winem, obranym i startym na tarce o drobnych oczkach imbirem i resztą przypraw. Do marynaty włożyć przygotowane roladki, wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Zamarynowane mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Od czasu do czasu pieczone roladki polewać marynatą, w której się marynowały.
Roladki z szynki marynowane w winie
Szynka pokrojona w plastry rozbita tłuczkiem.
Roladki z szynki marynowane w winie
Nadziane mięso zawinięte w roladkę i spięte wykałaczką.
Roladki z szynki marynowane w winie
Utarte w moździerzu ziarna ziela angielskiego owocu jałowca kolendry i zioła.
Roladki z szynki marynowane w winie
Zamarynowane roladki ułożone w naczyniu do zapiekania.