marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sernik trójsmakowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sporządzić ciasto pod masę,wyłożyć na blachę,sporządzić masę serową,wymieszać,wylać na ciasto,a na koniec wyłożyć masę czekoladową.Piec 50m

Sernik trójsmakowy.

Składniki:

Sernik trójsmakowy.

 

  • Ciasto:
  • 1/2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/4 margaryny do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki śmietany.
  • Masa serowa:
  • 1 kg.twarogu półtłustego,
  • 6 żółtek,
  • 6 białek a pianę,
  • 30 dag.cukru pudru,
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe,
  • 3 szklanki mleka,
  • 4 łyżki oliwy.
  • Masa czekoladowa:
  • 2-3 łyżki wiórków kokosowych do posypki na wierzch,
  • 2 budynie toffi
  • 2 szklanki mleka,
  • 4 pełne łyżki czekolady w proszku lub kakao,
  • 4 łyżki miodu pitnego,
  • tłuszcz do blachy,
  • bułka tarta do wysypania.

Sposób przygotowania:

Sernik trójsmakowy.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dodać niecałą kostkę margaryny,cukier,cukier waniliowy,jajko i śmietanę Wymieszać mikserem ręcznym w garnku lub w robocie kuchennym z mieszadłem.Wylać ciasto
na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę.Sporzą-
-dzić masę serową,mieląc twaróg przez maszynkę,utrzeć żółtka z cukrem pudrem,dodawać po kolei olej,śmietanę,budynie w proszku,olejek waniliowy,mleko i wymieszać dokładnie łyżką drewnianą.
Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z cukrem,dodać do masy i wymieszać łyżką całość.Wyłożyć na ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 50-60 min.Sporządzić w tym czasie masę czekoladową,mieszając masę budyniową z 4 łyżkami czekolady i miodu pitnego.Po upieczeniu ciasto ostudzić i wyjąć z piekarnika.Wysmarować masą czekoladową
na wierzchu i posypać wiórkami kokosowymi.Pokroić na trójkąty lub kawałki i z formy przełożyć na talerzyki.