Sposób przygotowania:
Smakołyk kakaowy z kremem i cisteczkiem
Przygotowanie;
Kokosanki: jajka utrzeć z cukrem ,dodać roztopione i przestudzone masło i wymieszać z kokosem,mąką o odrobiną sody.Formować kuleczki i układać na natłuszczonej blaszce w większych odstępach .Piec około 15 minut w temperaturze 170-180 stopni.Delikatnie zdejmować z blachy po ostudzeniu.
Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać żółtka i pozostałe składniki. Na koniec ubitą pianę z białek.Wyłożyć do foremki i piec ok.25-35 minut w temperaturze 175 o C.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na 2 krążki.
Masa do przełożenia:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Ostudzić.
Masło utrzeć .Dodać mleko w proszku i powoli dodawać,mieszając mleko z cukrem.Ucierać do gładkości.
Ciasto przełożyć masą i lekko docisnąć.
Przygotować polewę:
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i mieszać do dokładnego połączenia.Tek przygotowaną polewą polać ciasto i gdy jeszcze nie wystygła poprzyklejać ciastka kokosowe na każdy kwadrat (planowany kawałek ciasta)
Każde ciastko kokosowe polać białą polewą z czekolady.
Ciasto przechowywać w lodówce.
Kokosanki: jajka utrzeć z cukrem ,dodać roztopione i przestudzone masło i wymieszać z kokosem,mąką o odrobiną sody.Formować kuleczki i układać na natłuszczonej blaszce w większych odstępach .Piec około 15 minut w temperaturze 170-180 stopni.Delikatnie zdejmować z blachy po ostudzeniu.
Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać żółtka i pozostałe składniki. Na koniec ubitą pianę z białek.Wyłożyć do foremki i piec ok.25-35 minut w temperaturze 175 o C.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na 2 krążki.
Masa do przełożenia:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Ostudzić.
Masło utrzeć .Dodać mleko w proszku i powoli dodawać,mieszając mleko z cukrem.Ucierać do gładkości.
Ciasto przełożyć masą i lekko docisnąć.
Przygotować polewę:
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i mieszać do dokładnego połączenia.Tek przygotowaną polewą polać ciasto i gdy jeszcze nie wystygła poprzyklejać ciastka kokosowe na każdy kwadrat (planowany kawałek ciasta)
Każde ciastko kokosowe polać białą polewą z czekolady.
Ciasto przechowywać w lodówce.
msewka
czekoladka145
jovi