Sposób przygotowania:
Apetyczna szarlotka
Mąkę przesiać połączyć z masłem, żółtkami, które utarto z cukrem. Następnie zagnieść ciasto na jednolitą masę i odstawić do chłodnego miejsca na 30 minut. Po schłodzeniu ciastem wyłożyć formę, boki powinny być wyłożone na 3 cm. Po wyłożeniu zapiekamy w piekarniku na złoty kolor. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę wyłożyć na ciasto. Mleko zagotować z utłuczoną wanilią, przecedzić. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy powoli do gorącego mleka, cały czas mieszając, zagotować. Żółtka mieszamy z cukrem i mieszając trzepaczka dodajemy do mleka żółtka i dodajemy po kawałku masła. Masą zalewamy brzoskwinie i odstawiamy do zastygnięcia masy. Udekorować śmietanką ubitą z kakao i cukrem, a także rodzynkami.