Sposób przygotowania:
Baba ziemniaczana
Ugotować obrane ziemniaki tak na 2/3 normalnego czasu gotowania (żeby łatwo kroiły się w plastry). W tym czasie podsmażyć pokrojone boczek i kiełbasę. W trakcie smażenia dodać pokrojoną cebulę i czosnek w takim momencie aby cebula się zarumieniła a kiełbasa z boczkiem nie spaliła (można dodać troszkę wody). Po usmażeniu przełożyć do miseczki. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i dodać w trakcie smażenia sos sojowy (lub sojowo-grzybowy, wasabi - kto co lubi). Przełożyć do miseczki. Do naczynia żaroodpornego układać warstwami, polewając warstwy roztrzepanym jajem : ziemniaki pokrojone w plastry, kiełbasa-boczek-cebula-czosnek, pieczarki, można dodać plastry sera, majeranek itp. Ostatnią warstwę posypać bułką tartą. Piec w 180 st.C 40-60 minut. Nie przykrywać naczynia bo wyjdzie mokra papka. SMACZNEGO.