Sposób przygotowania:
Babka ucierana z owocami
Na wsi, w domu oraz w mieście jem owoce choćby w cieście...
Przygotowanie Masło z cukrem utrzeć na puch dodając po jednym żółtku. Obie mąki przesiać przez sito zmieszać z proszkiem do pieczenia i wkręcić do ciasta , dodać 2 łyżki mleka ,zapach ciągle ucierając . Na końcu wymieszać lekko z pianą z ubitych białek .Ciasto wyłożyć do posmarowanej i posypanej bułką tartą formy , na wierzch położyć owoce wcześniej odcedzone i włożyc do nagrzanego piekarnika , piec ok 40 min w 170 *C Ostudzone polać lukrem.
Przygotowanie Masło z cukrem utrzeć na puch dodając po jednym żółtku. Obie mąki przesiać przez sito zmieszać z proszkiem do pieczenia i wkręcić do ciasta , dodać 2 łyżki mleka ,zapach ciągle ucierając . Na końcu wymieszać lekko z pianą z ubitych białek .Ciasto wyłożyć do posmarowanej i posypanej bułką tartą formy , na wierzch położyć owoce wcześniej odcedzone i włożyc do nagrzanego piekarnika , piec ok 40 min w 170 *C Ostudzone polać lukrem.
elzbieta8960
A poza tym prosta i szybka w przygotowaniu.
andzia67
luna
andzia67
msewka
Natala1210
cherry
margolata
Zgadzam się :)
Wspaniałości !! ja mogę tylko oczęta nacieszyć i oblizać się patrząc na zdjęcie...
Lady Marmolada
anemon
yellowCoach