Sposób przygotowania:
Babka wielosmakowa od Mariel
Odlewamy 100ml mleka i podgrzewamy go do mleka dodajemy drożdże , cukier i 100 gram mąki dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny , następnie dodajemy resztę składników olej , mąkę spirytus , jajka i żółtko. Wyrabiamy na jednolitą spójną masę i odkładamy na godzinę pod przykryciem w ciepłe miejsce.Gotowe ciasto wykładamy na stolnicę formujemy wałek i kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy nadzienie w 4 osobnych miseczkach , do jednej obraną ze skórek i drobno posiekane kiwi, do drugiej kakao z 5 łyżkami cukru, kolejna to twaróg śmietana cukier , utrzeć i dodac garść rodzynek , ostatnia to drobno posiekane orzechy z miodem.Formujemy placuszki i nakładamy na nie różny farsz , następnie na wyłożoną papierem do pieczenia formę układamy kulki.Przykrywamy folią aluminiową wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 20 minut , po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy kolejne 20 minut , Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do wystygnięcia , następnie wyciągamy z formy i obracam na drugą stronę babkę tak by góra była podłożem , sypiemy cukrem pudrem.